Жаңа піскен қызанақ пюресі сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Қызанақ - 150 г, пияз - 10 г, ұн - 20 г, күріш - 10 г, сары май - 20 г, қаймақ - 40 г. Майға аздап құтқарылған пиязды туралған қызанақпен бірге қайнатыңыз және електен сүртіңіз. Гарнирге арналған күрішті бөлек қайнатыңыз. Сорпадан және пассивті ұннан (Майсыз) ақ тұздықты дайындаңыз, оны қайнатыңыз, езілген қызанақты қосып, бетінде пайда болған көбікті алып тастап, 15- 20 минут қайнатыңыз. Пісіру аяқталғаннан кейін сорпаны електен ағызып, тұзбен дәмдеңіз, қаймақ, сары май бөліктерін қосып, біртекті масса пайда болғанша араластырыңыз. Сорпа салынған ыдысқа қызмет еткен кезде қайнатылған күрішті салыңыз. Томат пюресі сорпасын сүтте де дайындауға болады (Кілегейлі сорпа) және онымен бірге крутондарға (18 г) қызмет етуге болады.