Брюссель өскіндерінен жасалған сорпа
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Брюссель өскіндері - 100 г, пияз - 40 г, картоп - 75 г, сары май - 10 г, қаймақ немесе кілегей - 25 г, шөптер. Брюссель өскіндерін қайнаған суға 1-2 минутқа салып, елекке салыңыз. Пиязды ұсақтап турап, қырыққабатпен бірге майға аздап құтқарыңыз. Дайындалған көкөністерді қайнаған сорпаға салыңыз, жұқа тілімдерге кесілген картопты қосып, жұмсақ қайнатылғанға дейін пісіріңіз. Қаймақпен немесе кілегеймен және шөптермен бірге қызмет етіңіз. Сондай-ақ, сүтті қосып, суға сорпа дайындауға болады.