Күріштен жасалған сорпа-езбе
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты40 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Күріш - 50 г, сары май - 10 г, сүт - 75 г, жұмыртқа (сарысы) - 1/8 дана. Жуылған күрішті ыдысқа салыңыз, сорпаны құйыңыз, сары майды құйыңыз, ыдыстарды қақпақпен жабыңыз және баяу отта 40 минут пісіріңіз. Дайын күрішті електен сүртіңіз, ыстық сорпамен сұйылтыңыз және қайнағанға дейін қайтадан қыздырыңыз. Бөлек, сорпаға гарнирге арналған ұнтақталған күрішті қайнатыңыз. Сорпаны жұмыртқаның сарысы мен сүт қоспасымен дәмдеңіз. Қызмет көрсету кезінде табаққа сорпада қайнатылған күрішті салыңыз. Сондай-ақ, омлет қосылған күріштен пюре сорпасын және сүттегі сорпаны (Кілегейлі сорпа) дайындауға болады.