Сәбіз пюресі сорпасы (күріште)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Ет немесе сүйек сорпасы - 350 г, сәбіз - 160 г, күріш (Сорпа мен гарнирге арналған) - 40 г, май - 10 г, сүт - 100 г немесе кілегей - 75 г, жұмыртқа (Сарысы) - 1/8 дана. Сәбізді қолмен немесе машинамен жұқа табақтарға кесіңіз, тұзбен дәмдеңіз және 5-6 минут бойы маймен аздап құтқарыңыз, содан кейін ыстық сорпаны (250 г) құйыңыз, жуылған күрішті (25 г) қосыңыз және баяу отта пісіріңіз. 40-45 минут. Дайын болған кезде массаны сүртіңіз, алынған пюрені сорпамен пюре сорпасының консистенциясына дейін сұйылтыңыз, қайнатыңыз және дәміне қарай сорпаны май мен лизонмен дәмдеңіз. Гарнирге күрішті сорпаға қайнатыңыз және оны мармитте сақтаңыз. Қызмет көрсету кезінде күрішті сорпа салынған табаққа салыңыз немесе сорпаға кішкене кептірілген крутондарды салыңыз.