Бұршақ бұршақтарынан жасалған сорпа пюресі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер Ет немесе сүйек сорпасы - 350 г, бұршақ дәндері - 100 г, ұн - 20 г, май - 15 г, сүт - 100 г немесе кілегей - 75 г, жұмыртқа (Сарысы) - 1/8 дана.
Сипаттамасы льезон үшін: сүт - 100 г немесе кілегей - 75 г, жұмыртқа (сарысы) - 1/8 дана. Бірінші әдіс Ең жақсы бұршақ дәндерін гауһар тастар немесе блоктар түрінде кесектерге бөліп, гарнир үшін бөлек қайнатыңыз (бір порцияға 15-20 г). Бұршақтардың қалған бөлігін жуып, ет тартқыштан өткізіңіз. Сонымен қатар, ақ тұздықты дайындаңыз, оған бұршақ қосып, 15-20 минут қайнатыңыз. Пісіру аяқталғаннан кейін сорпаны сүрткіш машинадан өткізіп, қайнатыңыз, лимон, сары май кесектерімен дәмдеңіз және біртекті масса пайда болғанша араластырыңыз. Қызмет көрсету кезінде сорпаға қайнатылған бұршақ қосыңыз. Крутондарға бөлек қызмет етіңіз. Екінші әдіс - гарнирге 15-20 г жақсы бүршіктерді таңдау. Барлық қалған бұршақтарды картоппен бірге жұқа табақтарға кесіңіз, үстіне май (10 г), аздап тұз құйыңыз, сорпаны (150 г) құйыңыз және жұмсақ болғанша қақпақпен баяу отта пісіріңіз, содан кейін массаны пюре сорпасының консистенциясына дейін сорпамен және ыстық сүтпен сүртіңіз және сұйылтыңыз., қайнатыңыз және оттан алыңыз, дәміне қарай май мен лимон қосыңыз. Сорпаны жоғарыда айтылғандай беріңіз. Пюре сорпасын кілегейлі сорпа сияқты (Сүтте), картопты сүт соусымен алмастыру арқылы дайындауға болады.