Үй құсынан дайындалған сорпа-езбе
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Тауық, тауық, күркетауық немесе үйрек - 100 г, сәбіз, ақжелкен - 10 г, пияз - 10 г, ұн - 20 г, май - 20 г, сүт - 100 г немесе кілегей - 75 г, жұмыртқа (Сарысы) - 1/8 дана. Құс етінен жасалған пюре сорпасы негізінен тауықтар мен тауықтардан дайындалады, бірақ сонымен қатар, бұл сорпаны дайындау үшін күркетауық немесе үйрек етін пайдалануға болады. Тауық етін тамыры бар сорпада жұмсақ болғанша пісіріңіз, содан кейін етті сүйектен бөліп, оны ерітіндіге сүртіңіз, бірте-бірте салқын сорпаны жұмсақ консистенцияға дейін қосыңыз. Алынған массаны електен сүртіңіз және бұдан былай суықта жабық ыдыста тұздықпен біріктірілгенге дейін сақтаңыз. Қайнатылған етті ерітіндіде емес, ет тартқыштың көмегімен ұсақтауға болады. Сорпадан және пассивті ұннан ақ тұздықты дайындаңыз, оны сүзіп алыңыз, пюре массасымен араластырыңыз және қайнатыңыз. Дайын сорпаны дәміне қарай лимон мен май кесектерімен дәмдеңіз. Қызмет көрсету кезінде сорпаға қысқа жолақтарға кесілген құс етінің филесін салуға болады. Крутондарға бөлек қызмет етіңіз.