Кеспе және ішек-қарын сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Құс еті - 95 г, сәбіз - 20 г, ақжелкен - 5 г, пияз - 10 г, пияз - 10 г, сары май, құс майы немесе ас маргарині - 5 г, шөптер, кеспе үшін: ұн - 35 г, жұмыртқа - 1/4 дана., су - 7 г, тұз. Бауырдан басқа, өңделген құс етін пісіріңіз, бауырды бөлек пісіріңіз. Сорпаны дәмдеу үшін бір шоқ жасыл ("Букет") қосыңыз. Сәбізді, ақжелкенді, пиязды жолақтарға кесіңіз және майға құтқарыңыз. Ішімдіктерді қайнатқаннан кейін алынған сүзілген қайнаған сорпаға көкөністерді, кеспелерді салып, жұмсақ қайнатылғанға дейін пісіріңіз. Қызмет көрсету кезінде сорпаға қыздырылған ішектерді табаққа салыңыз (асқазан, тілімдерге кесілген, бауыр - кесектерге, қанаттар мен мойынға, кесектерге кесілген), сорпаны құйып, шөптерге себіңіз. Сондай-ақ, вермишель қосылған сорпаны дайындауға болады.