Ысталған қаз немесе үйрек қосылған бұршақ сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Қаз немесе үйрек - 50 г, үрме бұршақ - 80 г, сәбіз - 20 г, ақжелкен мен балдыркөк - 10 г, пияз - 25 г, май - 10 г, лавр жапырағы, бұрыш, шөптер. Бұршақтарды сұрыптап, шайыңыз, үстіне суық су немесе сорпа құйыңыз, ысталған қазды немесе үйректі салып, пісіріңіз. Құс жұмсақ болған кезде оны сорпадан шығарып, сәл суытып, бөліктерге бөліңіз. Тамырлар мен пиязды ұсақтап тураңыз, құс майына немесе сорпадан алынған майға құтқарыңыз және сорпа дайын болғанға дейін 15-20 минут бұрын оған дәмдеуіштермен (лавр жапырағы, бұрыш) салыңыз. Қызмет көрсету кезінде табаққа пісірілген құстың бір бөлігін салыңыз, сорпаны майдалап туралған шөптермен себіңіз.