Ішімдіктері бар көкөніс сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Тауық еті (басынан, мойнынан және аяқтарынан басқа) - 125 г, жаңа қырыққабат - 75 г, сәбіз - 15 г, ақжелкен - 15 г, балдыркөк - 15 г, пияз - 20 г, інжу арпа - 15 г, сары май немесе маргарин - 10 г, шөптер - 2 г. Тауық еті, негізінен, асқазаны, қанаты мен жүрегі, қайнатылады, сорпаға сорпа қолданылады. Бауырды майға бөлек қуырыңыз және қызмет еткенге дейін сақтаңыз. Көкөністерді жолақтарға кесіңіз. Сәбізді, ақжелкенді, пиязды және балдыркөкті маймен аздап қайнатыңыз. Дайындалған інжу арпасын ыстық сорпаға салып, пісіріңіз, содан кейін қырыққабатты, тамырларды салып, сорпаны жұмсақ болғанша баяу отта пісіріңіз. Сорпаны дәміне қарай дәмдеңіз.