Тауық тұздалған қияр
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Тауық еті - 100 г, тұздалған қияр - 50 г, сәбіз - 15 г, репа - 20 г, пияз - 20 г, ақжелкен тамыры - 10 г, күріш - 15 г, май - 20 г, сарымсақ - 2 г, аскөк, ақжелкен мен эстрагон - 5 г, лавр жапырағы, қара бұрыш, тұз. Мұқият жуылған, кішкене кесектерге кесілген тауық етін қайнаған суға салып, шамамен бір сағат пісіріңіз, содан кейін пассивті тамырларды, бірнеше рет жуылған күрішті қосып, көбікті алып тастап, жартылай дайын болғанша пісіріңіз. Содан кейін майдалап туралған пиязды, бұрышты, лавр жапырағын салып, күріш дайын болғанша пісіріңіз, содан кейін бұқтырылған қиярды қосып, 5-7 минут қайнатыңыз, ащы шөптерді қосыңыз, тағы 3 минут қайнатыңыз, оттан алыңыз және дәмдеңіз. май мен тұз қосылған сарымсақ.