Кальмар мен күріштен жасалған котлеттері бар маринадталған қияр
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Картоп - 100 г, сәбіз - 20 г, ақжелкен тамыры, балдыркөк, ақжелкен - әрқайсысы 3 г, пияз - 30 г, тұздалған қияр - 30 г, май - 10 г, қаймақ - 15 г, ақжелкен, лавр жапырағы, бұрыш бұршағы, тұз, фрикаделькалар үшін: тазартылған кальмар - 100 г, күріш - 15 г, жұмыртқа - 1/2 дана., пияз - 20 г, шөптер, ұнтақталған қара бұрыш, тұз. Сәбіз, ақжелкен тамыры, ақжелкен, балдыркөк, пиязды белдеулеріне турап, сары майға қуырыңыз. Дайындалған маринадталған қиярды белдеулеріне кесіп, жартылай дайын болғанға дейін аз мөлшерде суға жіберіңіз. Қайнаған суға қуырылған көкөністерді, үлкен текшелерге немесе тілімдерге кесілген картопты салып, картоп жартылай дайын болғанша пісіріңіз, сосын тұздалған қияр, күріш қосылған кальмар котлеттері, лавр жапырағы, бұрыш бұршағын қосып, тұздықты дайын болғанға дейін жеткізіңіз, соңында дәміне қарай қияр тұздығын құюға болады. , тұз. Қызмет көрсету кезінде табаққа қаймақ пен майдалап туралған жасыл ақжелкен немесе аскөк салыңыз. Котлеттерді дайындау үшін тазартылған кальмарды ұсақтап тураңыз, ет тартқыштан екі рет өткізіңіз, қайнатылған күрішпен, шикі жұмыртқамен, майдалап туралған пиязбен, ұнтақталған қара бұрышпен, тұзбен, туралған көкпен араластырыңыз. Массаны жақсылап араластырыңыз, одан жаңғақ көлеміндей шарлар жасаңыз.