Шошқа еті қосылған көкөніс сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Шошқа еті - 90 г, шошқа сүйектері (түйіршіктер) - 150 г, сәбіз - 30 г, репа - 30 г, пияз - 25 г, жаңа қырыққабат - 80 г, картоп - 50 г, шөптер - 2 г.Сорпаны жаңа шошқа еті мен шошқа сүйектерінен пісіріңіз. Сәбізді тілімдерге, шалқанды тілімдерге, пиязды (Ақ бөлігін) тілімдерге, жаңа қырыққабатты кесектерге кесіңіз. Сүзілген ет сорпасына сорпадан алынған майға туралған және аздап құтқарылған көкөністерді салып, баяу отта 25-30 минут қайнатыңыз. Пісіру аяқталғанға дейін 15-20 минут бұрын сорпаға үлкен кесектерге кесілген картопты қосыңыз. Сорпаны пісірудің басында тұздаңыз, егер сорпа бұрын тұздалмаған болса. Сорпаға балдыркөк "букетін" салған жөн, ал пісіру аяқталғаннан кейін оны алып тастаған жөн. Сорпаны пісірілген шошқа етінің бір бөлігімен бірге ұсыныңыз. Сорпамен бірге кішкене тілімдерге кесілген ақ нанның кептірілген крутондарын беруге болады.