Сәбіз пюресі сорпасы (Ақ тұздықта)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Ет немесе сүйек сорпасы - 350 г, сәбіз - 160 г, ұн - 10 г, май - 10 г, сүт - 100 г немесе кілегей - 75 г, жұмыртқа (сарысы) - 1/8 дана., гарнир үшін: күріш - 10 г немесе кішкене крутондар - 20 г. Сәбізді сәбіз пюресі сорпасы сияқты дайындаңыз, маймен аздап құтқарыңыз және дайын болғанға дейін сорпамен бірге жіберіңіз. Ақ тұздықты бөлек дайындаңыз. Тазартылған сәбізді (пюре) сүзілген тұздықпен біріктіріп, қайнатыңыз және дәміне қарай май мен лимон қосыңыз. Бөлек (сорпада болуы мүмкін) күрішті гарнир үшін пісіріп, оны мармитте сақтаңыз. Сорпа пюресін күрішпен немесе кептірілген ұсақ крутондармен бірге беріңіз.