Крутон қосылған сәбіз пюресі сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Сәбіз - 150 г, күріш - 35 г, сары май - 10 г, сүт - 75 г, жұмыртқа (сарысы) - 1/8 дана., қант - 2 г, крутон - 18 г. Сәбізді тілімдерге бөліп, тұз, қант қосып, аздап құтқарыңыз. сары май, сорпаны немесе сорпаны құйыңыз, жуылған күрішті қосып, жұмсақ болғанша баяу отта пісіріңіз. Массаны сүртіңіз, қайтадан қажетті консистенцияға жеткізіңіз және сары май мен жұмыртқаның сарысы мен сүт қоспасымен дәмдеңіз. Кептірілген бидай нанынан жасалған крутондарды сорпаға бөлек жіберіңіз. Бұл сорпаны сүтте де дайындауға болады (Кілегейлі сорпа) және оған гарнир ретінде алдымен қуырылған, содан кейін текшелерге кесілген қайнатылған сәбізді салуға болады.