Жүгеріден жасалған сорпа-езбе
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Жүгері - 240 г, ұн - 10 г, сары май - 10 г, сүт - 75 г, жұмыртқа (сарысы) - 1/8 дана. Тұщы немесе консервіленген жүгеріні аздап тұздалған суға қайнатыңыз. Жүгерінің бір бөлігін гарнирге қалдырыңыз, ал қалғанын сүртіңіз, ақ немесе сүт тұздығымен араластырыңыз және қайнатыңыз. Сорпа қажетті консистенцияға жеткенде, оны жұмыртқаның сарысы мен сүт қоспасымен дәмдеңіз. Гарнир ретінде табаққа пісірілген жүгеріні салыңыз. Бұл сорпаны сүтте (Кілегейлі сорпа) дайындауға болады.