Консервіленген крабдардан жасалған сорпа пюресі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты8 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Консервіленген шаяндар - 50 г, май - 15 г, ұн - 20 г, сәбіз - 15 г, ақжелкен - 15 г, пияз - 10 г, қызанақ - 40 г, томат пюресі - 10 г, шарап - 15 г, сүт - 100 г немесе кілегей - 75 г, жұмыртқа (Сарысы) - 1/8 дана. Сәбіз, ақжелкен мен пияз, жіңішке туралған, бұқтырылған табада сары маймен құтқарылады. Көкөністерге құрғақ ақ шарапты, шырынмен бірге краб кесектерін, қызанақ пюресін, тұқымсыз қызанақты және маймен бұқтырылған қабығын қосыңыз. Гарнирге краб кесектерін (12-15 г) таңдап алыңыз. Мұның бәрін қақпағы жабық ыдыста 8-10 минут қайнатыңыз, содан кейін сүрткіш машинада немесе қолмен сүртіңіз. Алынған пюрені ақ тұздықпен біріктіріп, сорпаны қажетті консистенцияға дейін қосып, 5-6 минут қайнатыңыз. Сорпаны сары маймен және жұмыртқаның сарысы мен сүт немесе кілегей қоспасымен дәмдеңіз. Қызмет көрсету кезінде краб кесектерін сорпа салынған ыдысқа салыңыз.