Аңшылық тұздығы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы < Первый способ > < Второй способ > Қызыл тұздық - 500 г, еріген шошқа майы - 30 г, жаңа саңырауқұлақтар - 100 г, құрғақ шарап - 50 г, май - 20 г, ақжелкен мен эстрагон. Майдалап туралған саңырауқұлақтарды (Порчини немесе шампиньондар) және пиязды шошқа майына аздап қуырыңыз, содан кейін оларды дайын қызыл тұздыққа салыңыз да, 15-20 минут қайнатыңыз. Пісірудің соңында тұздыққа құрғақ қызыл шарап, туралған ақжелкен мен эстрагон құйыңыз. Тұздықты қайнатыңыз және сары маймен дәмдеңіз. Тұздық қуырылған аң, қой етімен бірге беріледі. Қызыл негізгі тұздық - 750 г, кілегейлі маргарин - 45 г, сары май - 30 г, пияз - 200 г, қызанақ пюресі - 150 г, жүзім шарабы - 100 г, шампиньондар - 150 г, қант - 5 г, ақжелкен немесе аскөк - 10 г, эстрагон - 10 г Майдалап туралған пияз, кілегейлі маргаринмен құтқарылған, туралған шампиньондарды немесе порчини саңырауқұлақтарын қосып, 5-7 минут жіберіңіз. Содан кейін ақ шарапты құйыңыз, оны бастапқы көлемнің 1/3 бөлігінде қайнатыңыз, қызыл негізгі тұздықты, қызанақ пюресі, қант, тұз қосып, 10-15 минут қайнатыңыз. Пісіру аяқталғаннан кейін тұздыққа туралған ақжелкен немесе аскөк пен эстрагон жапырақтарын салыңыз, тұздықты сары маймен дәмдеңіз. Тұздыққа қуырылған аң, табиғи бұзау котлеттері, қой еті, котлеттер және ойын шарлары беріледі.