Шампиньондар мен қызанақ қосылған тұздық
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты15 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Қызыл негізгі тұздық - 650 г, сары май - 30 г, кілегейлі маргарин - 60 г, жаңа піскен қызанақ - 100 г, пияз - 300 г, шампиньондар - 100 г, ақ жүзім шарабы - 100 г, эстрагон - 10 г, ақжелкен. Сары май маргаринінде майдалап туралған пиязды құтқарыңыз. Жаңа тазартылған саңырауқұлақтарды суық сумен шайыңыз, тураңыз, сары май маргариніне қуырыңыз, содан кейін қуырылған пиязға қосыңыз. Содан кейін қоспаға тілімдерге кесілген қызанақты салып, ақ шарап құйып, қақпақпен жабылған ыдыста 15 минут қайнатыңыз. Дайындалған өнімдерді қызыл негізгі тұздықпен біріктіріп, 5-10 минут қайнатыңыз. Дайын тұздыққа тұз, туралған ақжелкен, эстрагон жапырақтарын қосып, араластырыңыз да, сары маймен дәмдеңіз. Тұздыққа ет, филе, бұқтырылған ет, ет кесектері, сондай-ақ қой, бұзау және құс етінен жасалған тағамдар қосылады.