550 г қызыл негізгі тұздық, 80 г сары май немесе
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер маргарин, 200 г пияз, 100 г пюре қызанақ, 100 г жүзім шарабы, 150 г шампиньон саңырауқұлағы, 100 г қант, 10 г аскөк немесе ақжелкен, 10 г эстрагон, дәміне қарай дәмдеуіштер.
Сипаттамасы Майдалап туралған және сары майға сақталған пиязға шампиньондарды немесе порчини саңырауқұлақтарын қосып, 5-7 минут қайнатыңыз. Содан кейін ақ жүзім шарабын құйыңыз, оны бастапқы көлемнің үштен біріне қайнатыңыз, қызыл негізгі тұздықты, қызанақ пюресі, қант, тұз қосып, 10-15 минут қайнатыңыз. Пісіру аяқталғаннан кейін тұздыққа туралған жасыл ақжелкен немесе аскөк пен эстрагон жапырақтарын салыңыз. Сары маймен дәмдеңіз. Қуырылған аңмен бірге беріледі: үйрек, қарақұйрық, ойын шарлары, табиғи бұзау котлеттері, қой еті.