850 г негізгі қызыл тұздық,
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер 100 г сорпа, 100 г пияз, 50 г сәбіз, 50 г ақжелкен тамыры, балдыркөк, 100 г ақ жүзім шарабы, 0,02 г хош иісті бұрыш, 5 г тұз.
Сипаттамасы Пиязды, ақжелкенді, сәбізді, балдыркөкті ұсақтап турап, майға қайнатыңыз, содан кейін құрғақ ақ жүзім шарабын құйыңыз, эстрагон сабағын салыңыз, шарапты бастапқы көлемінің үштен біріне қайнатыңыз. Бұл қоспаны қызыл негізгі тұздықпен біріктіріп, 25-40 минут қайнатыңыз, тұз, ұнтақталған бұрыш қосып дәмдеңіз, ағызып, эстрагон жапырақтарын қосып, қайнатыңыз. Қуырылған ет, бұзау етінен жасалған табиғи котлеттер, шошқа еті, қой еті, филе, лангета, тауық еті, тауық еті және жұмыртқа тағамдарымен бірге беріледі.