Шарап пен саңырауқұлақ қосылған тауық еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 2 ас қасық зәйтүн майы 4 тауықтың аяғы, әрқайсысы 250 г, қабығы аршылған 1/4 шай қасық тұз ұнтақталған қара бұрыш 1 үлкен пияз, туралған 250 г ұсақ саңырауқұлақтар, екіге бөлінген 2 түйір сарымсақ, туралған 400 г консервіленген қызанақ 120 мл жаңа піскен қызанақ пюресі 50 мл қызыл шарап 1/2 шай қасық кептірілген эстрагон 120 г қара зәйтүн, шұңқыр 100 г кеспе Зәйтүн майын қыздырыңыз отқа төзімді үлкен кастрюльде тауықтың аяқтарын қуырыңыз, бір уақытта 2, күшті отта алтын қоңыр қабық пайда болғанға дейін қыздырыңыз. Оларды табаққа, тұз бен бұрышқа салыңыз. Кәстрөлге пиязды қосып, орташа отта 5 минут қайнатыңыз. Саңырауқұлақтар мен сарымсақты салыңыз, тағы 3 минут пісіріңіз. Содан кейін консервіленген қызанақ, езілген қызанақ, шарап, эстрагон және қара зәйтүн қосыңыз. Аяқтарды кастрюльге салыңыз да, қайнатыңыз. Отты азайтыңыз және қақпақпен 15 минут қайнатыңыз. Қайтадан қайнатыңыз және кеспе қосыңыз. Кеспе мен тауық еті дайын болғанға дейін баяу отта 8-10 минут қайнатыңыз.