Чили тұздығындағы бұршақ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 1 ас қасық зәйтүн майы 1 пияз, ұсақ туралған Ұзындығы 250 г қоңыр күріш 2 шай қасық (үстіңгі жағы жоқ) чили ұнтағы 600 мл көкөніс сорпасы-негізі немесе суы 600 г қызанақ, 200 г консервіленген қызанақ пюресі 450 г қызыл бұршақ, қайнатыңыз және шайыңыз 250 г консервіленген немесе мұздатылған тәтті жүгері 250 г жасыл бұршақ, кішкене кесектерге кесіңіз 150 г қаймақ, 90 г чеддар ірімшігі, үгітілген 60 г асқабақ тұқымы Майды кең табада қыздырыңыз отқа төзімді кастрюльге 1 минут салып, ондағы пиязды орташа отта аздап қуырыңыз. Күрішті, чили ұнтағын салып, сорпаны (немесе суды) құйыңыз. Қайнатыңыз, отты азайтыңыз, қақпақты жабыңыз және баяу отта 10 минут қайнатыңыз. Күрішке шырынмен бірге езілген қызанақты қосып, бұршақты, туралған бұршақ пен жүгері дәндерін кастрюльге салыңыз. Барлығын қайтадан қайнатыңыз, отты азайтыңыз. Бұршақ дайын болғанша және барлық сорпа күрішке сіңгенше араластыра отырып, 10-15 минут пісіріңіз. Қаймақты үстіне қасықпен құйып, ірімшік пен асқабақ тұқымын себіңіз.