Жасыл тұздық астындағы балық
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 4 порция үшін қажет: 1/2 кг ұсақ жасыл қызанақ, 3 кесілген және туралған өскен пияз, 1 ас қасық. жаңа туралған кориандр қасық, 1 түйір сарымсақ, 4 ас қасық. күнбағыс майының қасықтары, 1 ұсақ жасыл чили, тұз, 500 г треска филесі немесе садақ, 3 ас қасық. жаңа лимон шырынын қасықтары. Қызанақтарды сепальдардан тазалаңыз және жуыңыз. Оларды ағартыңыз және терісін тазалаңыз. Суық суды кастрюльге 1 см қабатпен құйыңыз. Қызанақтарды салыңыз. Қайнатыңыз, содан кейін отты азайтыңыз және жұмсақ болғанша қайнатыңыз, шамамен 10 минут. Суды төгіп, суытыңыз. Бұқтырылған қызанақты, пиязды, кориандрді, сарымсақ пен чилиді электр араластырғышқа немесе тағамдық процессорға салыңыз да, тегіс болғанша өңдеңіз. Кәстрөлде 1 ас қасық майды қыздырыңыз. Томат қоспасын, тұзды салыңыз. Қайнатыңыз, отты азайтыңыз және 15 минут бойы қақпағын ашпай сөндіріңіз. Жылы ұстаңыз. Балықтың үстіне лимон шырынын құйыңыз, сосын тұз себіңіз, 15 минутқа қалдырыңыз. Қалған майды үлкен табада қыздырыңыз. Балықты салып, әр жағынан 1 минут қуырыңыз. Балықты тұздықпен жабыңыз, жабыңыз және балық оңай қабыршақтанғанша шамамен 5 минут қайнатыңыз.