Мексикалық шошқа эскалоптары
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты3 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 4 порция үшін қажет: 2 түйір сарымсақ, аршылған және екіге бөлінген, 4 шошқа эскалопы, 2 ас қасық. өсімдік майының қасықтары, 1 орташа авокадо, 1 ас қасық. лимон шырынын қасық. Тұздық: 3 жаңа піскен жасыл чили бұрышы, майдалап туралған, 750 г ағартылған қызанақ, аршылған және туралған, 2 ұсақ туралған пияз, 1 түйір сарымсақ, тұз. Эскалоптарды сарымсақпен сүртіңіз, қақпақпен жабыңыз және тоңазытқышта 5 сағатқа қойыңыз. Тұздықты дайындаңыз: чилиді кастрюльге салыңыз, оларды сумен жауып, қайнатыңыз, 3 минут қайнатыңыз. Суды төгіп тастаңыз. Жапырақтарды алып тастаңыз және чилиді ұзындығы бойынша екіге бөліңіз. Тұқымдарды және ақ шұңқырды алып тастаңыз. Чилиді араластырғышқа немесе тағамдық процессорға салыңыз, қызанақ, пияз, сарымсақ және тұз қосып, тегіс массаға араластырыңыз. Қуыруға арналған табада майды қыздырыңыз. Эскалоптарды 5 минут қуырыңыз. әр жағынан (қоңыр түске дейін). Бұрыш тұздығымен жабыңыз және баяу отта, қақпағын жаппай, тағы 15 минутқа қалдырыңыз. Авокадоның қабығын аршып, жартысын кесіп, шұңқырды алып тастаңыз. Тілімдерге кесіңіз және лимон шырынын себіңіз. Эскалоптарды қыздырылған табаққа салыңыз, тұздықпен жабыңыз және авокадо кесектерімен безендіріңіз.