Ақжелкен қосылған күркетауық филесі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты40 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 8 порция үшін: 1 кг күркетауық төс еті, 300 мл ақ шарап, 300 мл көкөніс сорпасы, 1 лимон, 1 шай қасық қара бұрыш, тұз, 1 түйір сарымсақ, 1 пияз, 4 түйір аскөк, 3 түйір ақжелкен, 100 г пісте, 200 г үгітілген пармезан, 5 ас қасық. апельсин шырыны, 4 ас қасық. зәйтүн майының қасықтары, 500 г ұсақ қызанақ, 2 ас қасық. сары май қасықтары, жұқа кеспе 1. Етті жуып, суды ағызыңыз. Лимонды тілімдерге кесіңіз. Кәстрөлде ақ шарап пен көкөніс сорпасын араластырыңыз, 2 тілім лимон, бұрыш, туралған сарымсақ және туралған пиязды қосыңыз. Қайнатыңыз, сүйектен бөлінген күркетауық етін салыңыз және мезгіл-мезгіл араластыра отырып, қақпақ астында орташа отта 40 минут пісіріңіз. 2. Тұздықты дайындаңыз. Шөптер мен пістелерді тураңыз, содан кейін пармезанмен араластырғаннан кейін пюре жасау үшін ұсақтаңыз. Апельсин шырынын, өсімдік майын және 300 мл сорпаны араластырыңыз. Тұз, бұрыш және 2 ас қасық қосыңыз. ас қасық лимон шырыны. 3. Етті сорпадан алыңыз, сәл салқындатыңыз және тілімдерге кесіңіз. 4. Қызанақтарды қабығынан аршып, майға арналған табада қыздырыңыз. 5. Етті тұздықпен, қызанақпен және кеспемен бірге беріңіз.