Саңырауқұлақтары бар күркетауық
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 4 порция үшін қажет: күркетауық етінің жоғарғы бөлігінің 800 г филесі, 500 г шошқа консервілері, 100 мл кілегей, 1 пияз, 2 ас қасық. л еріген сары май, 2 лавр жапырағы, тұз, бұрыш, тәтті паприка ұнтағы, 1 ас қасық. л лимон шырыны. Пиязды қабығынан тазалаңыз және текшелерге кесіңіз. Пешті 200 Вт дейін қыздырыңыз. Етті тұз, бұрыш себіңіз де, туралған пияз мен лавр жапырағын қосып, барлық жағынан еріген сары майға қуырыңыз. 250 мл суық су құйыңыз. Етті қақпақпен жабылған пеште 2 сағат қайнатыңыз. Саңырауқұлақтарды тазалаңыз. Үлкендерін екіге немесе 4 бөлікке кесіңіз. Бір сағаттан кейін саңырауқұлақтарды етке қосып, қақпағын алып, бұқтыруды жалғастырыңыз. Қуыруды пештен алыңыз. Кілегей қосқаннан кейін қайнатыңыз. Тұз, бұрыш, паприка және лимон шырынын қосып дәмдеңіз. Күркетауықтың барабан таяқшасын бөліктерге бөліп, саңырауқұлақтармен бірге табаққа салыңыз. Гарнирге қуырылған картопты салыңыз.