Шантереллалары бар сиыр етінен жасалған қуырылған ет
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 1 кг. сүйексіз сиыр еті, тұз, ұнтақталған бұрыш, 3 ас қасық. еріген сары май қасықтары, 250 г ұсақ пияз, 2 лавр жапырағы, 600 г консервіленген шантереллалар, 1 шоқ жасыл пияз, 150 г. майлы қаймақ. 1. Пешті 180 градусқа дейін қыздырыңыз. Етті тұзбен, бұрышпен сүртіп, 2 ас қасықта қуырыңыз. еріген сары май қасықтары. Шамдарды кішкене текшелерге кесіңіз. 2. Лавр жапырағы бар пиязды етке салып, 250 мл су құйыңыз. Қақпақ астында 2 сағат қайнатыңыз, шантереллалардан тұзды ерітінді ағызыңыз. Жасыл пиязды сақиналарға кесіңіз. 3. Пияз мен саңырауқұлақтарды қалған еріген сары майға бұқтырыңыз. Дәміне қарай тұз бен бұрыш себіңіз. Етті пештен алыңыз да, жылы жерге қойыңыз. 4. Лавр жапырағын алыңыз. Қуырудан қалған шырынға қаймақ қосыңыз. Тұз, бұрыш себіңіз. Қуыруды бөліктерге бөліп кесіңіз. Саңырауқұлақтар мен тұздықпен бірге табаққа салыңыз.