Жерорта теңізі стиліндегі қоян
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы (тауықты да пісіруге болады) 4-6 порцияға қажет: 1 жас қоян, кесектерге кесілген немесе шамамен 1 1/2 қоян бұқтырмасы, тұз, ұнтақталған қара бұрыш, 2 пияз, 50 г бекон, 1 ас қасық. л. қуыруға арналған май, 20 мл коньяк, 100 мл қызыл шарап, 200 мл ет сорпасы (текшелерден алуға болады), 1 түйір ақжелкен, 4 түйір сарымсақ, 50 г туралған жаңғақ, 1 лавр жапырағы. Дайындау әдісі 1. Қоянның жуылған бөліктерін майлықпен сүртіңіз, тұз бен бұрыш себіңіз. 2. Бекон мен аршылған пиязды кішкене текшелерге кесіңіз. 3. Қоянның бөліктерін барлық жағынан ыстық майға қуырыңыз. 4. Содан кейін табада қалған майға бекон мен пиязды қуырыңыз. 5. Қоянның бөліктерін қайтадан табаға салыңыз, коньяк құйыңыз және отқа қойыңыз. 6. Жалынмен күйдірілген етті қыш ыдысқа салыңыз. 7. Қоян кесектері қуырылған табаға шарап пен сорпаны құйыңыз, қайнатыңыз. 8. Ақжелкенді суық су ағынының астында жуыңыз, құрғатыңыз, майдалап тураңыз және лавр жапырағы мен туралған жаңғақ қосылған сорпаға салыңыз. Ұсақталған сарымсақты қосыңыз. 9. Еттің үстіне осы тұздықты құйыңыз. Қазды қақпақпен жауып, суық пешке салыңыз. 200 градус температурада сөндіріңіз. шамамен 1 1/2 сағат. Осы уақыттан кейін қоян етін дәмдеуіштермен тағы бір рет дәмдеуге болады.