Қаймақпен бұқтырылған қоян
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақытыминут 1 минут
Өнімдер шпик 100 г, сорпа 2 стакан, қаймақ 1 стакан, ұн 2 ас қасық, сары май 50 г, бұқтырылған қызылша 3 стакан, тұз, бұрыш дәміне қарай. Тұздық үшін: су 1 л, сірке суы 6% 1 стакан, лавр жапырағы, бұрыш, тұз, туралған сәбіз 2, туралған ақжелкен 2 тамыр.
Сипаттамасы Қоянның дайындалған ұшасын қабықшалардан және сіңірлерден тазалаңыз, жақсылап шайыңыз. Артқы аяқтары мен арқасын бөліп, табаға салып, үстіне салқын су құйып, тоңазытқышқа 3-5 сағатқа қоямыз.Тоңазытылған етті тоңазытқыштан шығарып, суды ағызып, маринадқа құйыңыз. Бір тәулікке қайтадан тоңазытқышқа салыңыз. Егер қоян өте жас болса, оны маринадтауға болмайды. Қоянның бөліктерін маринадтан алыңыз - иә, құрғатыңыз және маймен майлаңыз. Тұз, бұрыш себіңіз, қаймақпен жабыңыз және пеште әдеттегідей жартылай дайын болғанға дейін қуырыңыз. Қоянды кесектерге кесіңіз, оларды терең табаға немесе кастрюльге салыңыз, сорпаны құйыңыз, қуырудан қалған қаймақ, шырын қосыңыз, қақпақпен жабыңыз және дайын болғанға дейін баяу отта қайнатыңыз. Қуыруға арналған табада ұн тартқышты дайындаңыз, оны қоян бұқтырылған сорпамен құйыңыз және 1-2 минут қайнатыңыз. Тұздықты қоян кесектері бар табаға немесе кастрюльге құйыңыз және қайнатыңыз. Қоян кесектерін табаққа салыңыз, бұқтырылған қызылшамен (қайнатылған бұршақпен) жабыңыз, тұздықпен жабыңыз. Қоянды алмамен бірге бұқтыруға болады. Ол үшін алдымен табаға туралған алмаларды, үстіне қуырылған қоянның кесектерін, қайтадан свер-ху алмаларын, содан кейін жоғарыда сипатталғандай салады.