Апельсиндерден жасалған мусс
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 2 орташа апельсин, 1 лимон, 1 стакан қант, 2, 5 стакан су, 2 ас қасық. желатин қасықтары.
Сипаттамасы Желатинді 1/2 стакан жылы суға құйыңыз (т 40-50ш), оны тарату үшін қойыңыз. Сиропты судан және қанттан қайнатыңыз, желатин құйыңыз, қайнатыңыз, пештен алыңыз, ұсақ үккішке үгітілген апельсин мен лимон қабығын салыңыз, апельсин мен лимоннан шырын қосыңыз. Қақпақты жабыңыз және бөлме температурасына дейін салқындатыңыз. Сиропты дәке арқылы сүзіп, барлық сұйықтықты кастрюльге құйыңыз да, көбікке айналғанша шайқаңыз. Суық суға малынған қалыптарға салыңыз (темір қалыптарды, сондай-ақ пластмассадан жасалған қалыптарды қолдануға болады) және тоңазытқышқа салыңыз. Қызмет көрсетер алдында пішінді 30 м ыстық суға батырыңыз, майлықпен сүртіңіз және муссты табаққа салыңыз.