Апельсиндерден жасалған желе
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Екі апельсин, 200 г қант, 400 г су, 160 г желатин, дәміне қарай лимон қышқылы. Апельсиндердің қабығын кесіп тастаңыз. Апельсин целлюлозасын жұқа тілімдерге кесіңіз, дәндерін алып тастаңыз, қанттың жарты мөлшерімен жабыңыз және 30-40 минутқа қалдырыңыз. апельсин шырыны пайда болғанға дейін. Суды қанттың қалған бөлігімен, апельсин қабығымен қайнатыңыз, суланған желатинді құйыңыз, ерігенше араластырыңыз, содан кейін оттан алыңыз, апельсин шырынын құйыңыз және дәміне қарай лимон қышқылын қосыңыз. Сиропты сүзіп алыңыз, сәл салқындатыңыз, дайындалған қалыптарға немесе тортқа құйыңыз (желе қабаты 1,5-2 см-ден аспауы керек) және қатайту үшін суыққа қойыңыз. Мұздатылған желе қабатына апельсин тілімдерін салып, қалған желе үстіне қайтадан құйыңыз.