Алмадан жасалған тосап-желе
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 1 кг алма, 400 г қант, 2 1/2 кесе су. Тек қышқыл алмалар қолайлы, жақсырақ Антонов алмалары. Алмаларды тілімдерге кесіңіз, кастрюльге салыңыз. Сумен жабыңыз. Қақпақпен жауып, баяу отта 20 - 30 минут қайнатыңыз. Содан кейін алмаларды елекке тастаңыз және қайнатпаның ағып кетуіне жол беріңіз. Қантты қайнатпаға салыңыз, баяу отта пісіріңіз, кейде көбікті алып тастаңыз. Желенің дайындығын анықтау үшін қасыққа сироп алыңыз, егер қасықтан ағызған кезде сироп тамшылары салқындап, қасықта ұсталса, желе дайын болады. Қалған пісірілген алмаларды джем немесе салма үшін пайдалануға болады. Желеді қыздырылған шыны ыдыстарға құйыңыз.