Алма қантталған жемістер
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты7 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Сироп үшін: 1 кг алма үшін - 2 кесе су және 1,2 кг қант. Терісі бар алмаларды қолдануға болады, сонымен қатар қабығы аршылған, піскен және піспеген, тіпті падандарды да қолдануға болады. Біз ірі жемістерді кесектерге кесеміз, ұсақ жемістерді екіге бөлеміз немесе тіпті тұтастай аламыз, тек бірнеше жерде ағаш шпилькамен шаншамыз. Алманы қайнаған суға 5 - 7 минутқа қоямыз, алып тастаймыз және бірден суық суға салқындатамыз. Біз оларды қайнатқан суға сироп дайындап, алманы ыстық сироппен құямыз. Алманы 5 - 6 сағатқа қоямыз, содан кейін қайтадан қайнатамыз және қайнаған суға 5 - 7 минут қайнатамыз. Қайтадан оттан шығарып, 10-12 сағат күтеміз. Сондықтан алма мөлдір болғанша 2 - 3 рет қайталаймыз. Біз дайын алмаларды дуршлагқа тастаймыз, сиропты ағызып, ауада немесе пеште есігі ашық күйде кептіреміз. Қантталған жемістерді түйіршіктелген қантпен себуге болады, бірақ ұзақ уақыт сақтау үшін оларды сиропта ұстауға кеңес береміз. Қантталған лимоннан жасалған жемістер Негізінен апельсиндерден жасалған тосап ретінде қайнатылатын лимон немесе апельсин қабығынан жасалған қантталған жемістер қолданылады. Елекке тастаңыз, сироптың ағып кетуіне жол беріңіз және түйіршіктелген қантқа себіңіз. Киевтің құрғақ джемі ретінде де, қабығынан да, тікелей жемістерден де терімен бірге тілімдерге бөліп пісіруге болады.