Қарбыз қабығынан жасалған тосап
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты6 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Сироп үшін - 1 литр суға 1900 г қант, 1 кг қабық үшін - 3 г лимон қышқылы, 1 г ванилин Кептелу үшін қалың қабықты қарбыздарды таңдаған жөн. Олар жуылады, целлюлозадан бөлінеді, тілімдерге кесіледі, сыртқы жасыл қабығы кесіледі. Қабықтар жуылады, текшелерге кесіледі және 5-6 минут ыстық суға батырылады, оған лимон қышқылы қосылады (Литріне шамамен 2 г). Осыдан кейін, қыртыстар қайтадан бес минут бойы суық суға батырылады. Келесі кезеңде қабықтар қант шәрбатымен құйылады, қайнатылады және тазартылғанға дейін қайнатылады. Қантталған жемістерді сиропқа құйғаннан кейін оларды қайтадан қайнатады және қайтадан 6 - 8 сағат ұстайды. Содан кейін қалған сироп пен лимон қышқылын қосып, қайтадан 5 - 10 минут қайнатыңыз. Кептеліс үшінші рет тұндырылғаннан кейін, ол ақырында қайнатылады және пісіру соңында ванилин қосылады.