Раушан жапырақтарынан жасалған тосап - 2
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты

Өнімдер
Сипаттамасы Қызыл немесе қызғылт раушанның жапырақшаларынан төменгі ақ бөлігі кесіліп, дуршлагпен салқын сумен жуылады. Дайындалған жапырақшалар 500 г жапырақшаға 500 г қант мөлшерінде қантпен араластырылады, 1 шай қасық лимон қышқылы қосылады, қайтадан араластырылады және 6 сағатқа қалдырылады. Содан кейін 500 г қант пен 200 г судан сироп қайнатылады, жапырақтары үстіне құйылады және дайын болғанға дейін қайнатылады. Кептелісті дайын деп санауға болады, егер сынама алу кезінде жапырақшалар тістеріңізге қайралмаса.