Қара өрік мармелады - 2
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 1 кг жеміс үшін - 0,5 кесе су, 1 кг пюре үшін 500 - 600 г қант 1 кг жеміс үшін - 500 г қант, 1 лимон қабығы Бірінші әдіс Өріктерді жуыңыз, оларды тұқымдардан тазалаңыз, қолдарыңызбен жақсылап есте сақтаңыз, жемістердің әр килограмына жарты кесе су құйыңыз және баяу отта қайнатыңыз. Қайнатылған масса дуршлаг арқылы сүртіледі. Алынған пюре өлшенеді және әр килограмға 500 - 600 г қант қосылады. Содан кейін пюре қайтадан отқа қойылады және қайнатылады, үнемі араластырылады. Мармелад алюминий кастрюльде (немесе одан да жақсырақ, бассейнде) массасы кастрөлдің түбінен артта қалғанша қайнатылады. Дайын масса майланған пергамент қағазымен жабылған пісіру парағына, табаққа немесе суық суға малынған эмальданған қалыптарға салынады. Мұздатылған массаны оңай алып тастауға және кесектерге кесуге болады. Екінші әдіс Мармелад үшін қара өріктің екі бөлігін және алманың бір бөлігін алыңыз. Жемістер жуылады, тұқымдардан тазартылады, тілімдерге кесіледі. Дайындалған массаны баяу отта қайнатады немесе буға пісіреді, електен немесе дуршлаг арқылы сүртеді, қант себеді, бір лимонның майдалап туралған қабығын қосып, қоюланғанша қайнатады. Масса түбінен артта қалып, шпательдің артына жеткенде, мармелад дайын болады. Дайын массаны ыдысқа немесе эмальданған қалыптарға жайып, ауада кептіреді.