Шетен мармелады
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 1 Кг жидек үшін - 2 кесе су, 1 кг пюре пюресі үшін - 600 - 800 г қант Кез келген сортты шетен жидектерін ең алдымен сұрыптап, жуып, ыдысқа салып, үстіне су құйып, баяу отта пісіру керек. жидектер жұмсақ болғанша. Содан кейін жидектер електен сүртіледі, қант қосылады (Аронияға азырақ алу керек) және араластыра отырып, қоюланғанша қайнатылады. Масса жамбас түбінен оңай бөлінуі керек. Дайын мармеладты суық суға малынған табаққа жайып, пышақпен тегістеп, ауада кептіреді. Осыдан кейін, мармелад тақтайшалары біркелкі кесектерге кесіліп, түйіршіктелген қантқа немесе кокос үлпектеріне себіледі. Оны пергамент қағазымен байланған шыны ыдыстарда сақтаңыз.