Орман шетенінен жасалған желе
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 1 кг жеміс үшін - 1,5 - 2 стакан су, 1 литр қайнатпа үшін - 1 кг қант, бұл желе үшін тау күлі алғашқы аяздан кейін алынады. Жидектер ас тұзының қайнаған ерітіндісінде ағартылады. Содан кейін жидектер жуылады және 1,5 - 2 стакан суда қайнатылады. Қайнатылған масса дәке немесе мата арқылы сығылады. Алынған қайнатпаның 1 литріне 1 кг қант қосып, кастрюльде шырынның бастапқы мөлшерінің шамамен үштен екісі қалғанша қайнатыңыз. Ыстық желе ыстық, құрғақ шыны ыдыстарға құйылады және дәкемен жабылған суық жерге қойылады. Салқындағаннан кейін банкалар пергамент қағазымен байланады.