Орман шетенінен жасалған желе
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 1 кг жеміс үшін - 1,5 - 2 стакан су, 1 литр қайнатпа үшін - 1 кг қант, бұл желе үшін тау күлі алғашқы аяздан кейін алынады. Жидектер ас тұзының қайнаған ерітіндісінде ағартылады. Содан кейін жидектер жуылады және 1,5 - 2 стакан суда қайнатылады. Қайнатылған масса дәке немесе мата арқылы сығылады. Алынған қайнатпаның 1 литріне 1 кг қант қосып, кастрюльде шырынның бастапқы мөлшерінің шамамен үштен екісі қалғанша қайнатыңыз. Ыстық желе ыстық, құрғақ шыны ыдыстарға құйылады және дәкемен жабылған суық жерге қойылады. Салқындағаннан кейін банкалар пергамент қағазымен байланады.
Ұқсас тағамдар
Как приготовить Орман шетенінен жасалған желе пошаговый рецепт с фото. Полный рецепт вы найдете на нашем кулинарном сайте Mealy.kz