Жүзім желеі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 0,5 литр шырын үшін - 0,5 ас қасық. қант пен 2 стакан суды піскен жүзімді жуып, терең ыдысқа салып, қайнаған суға салыңыз. Жүзім қабығы барлық жидектер жарылып, шырыны ағып кеткенше қайнатылады. Пісіру кезінде алынған шырын електен сүзіледі, оның үстіне жұқа мата жайылады. Бұл жағдайда жидектер мыжылмайды. Қант пен су қосылып, желе пайда болғанша қайнатылады. Дайындықты анықтау үшін желе тамшысын суық суға тастайды. Егер тамшы ағып кетпесе, желе дайын болады. Желеді шыны ыдыстарға құйыңыз, салқындатыңыз және пергамент қағазымен байлаңыз.