Қарақат желеі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Қою қызыл қарақаттың піскен жидектерін жоталардан бөліп алады, сұрыптайды, жуады және жидектерді жауып тұруы керек сумен толтырады. Пісіру жидектер жұмсарғанша 10-15 минут бойы жалғасады. Шырын мата немесе дәке арқылы сүзіліп, тағы 10 минут қайнатылады. Содан кейін оған қант қосылады (1 литр шырынға 600 г қант) және желе қажетті қалыңдыққа дейін пісіруді жалғастырады. Қарақатта пектиннің көп болуына байланысты желе дайындаған кезде пектинді қосудың қажеті жоқ. Пісірудің соңында желеге 1 шай қасық шарап қышқылы қосылады. Желе банкаларға ыстық күйінде құйылады. Желе салқындаған кезде банкалар жабылады.