Таңқурайдан жасалған желе
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты2 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Сұрыпталған күшті және шырынды таңқурай жидектері мұқият жуылады, пестильмен ұсақталады және эмальданған ыдысқа салынады, жидектерді жабу үшін қажетті мөлшерде су құйылады және 2-3 минут қайнатылады. жеңіл жұмсарғанша. Алынған шырын сүзіледі және тұндыруға рұқсат етіледі. Шырын көлемнің жартысына дейін қайнатылады және оған қант қосылады (1 литр шырынға - 700 г қант). Пісіру тағы 5-1 минут жалғасады. Содан кейін бұрын ерітілген пектинді (5-6 г) қосып, желенің қайнауын үзбеу үшін ерітіндіні жұқа ағынмен құйыңыз. Желе оттан алынар алдында оған 1 шай қасық шарап қышқылы қосылады. Желе оның бір тамшысы салқын тәрелкеге құйылған кезде желе болып, табаққа жабыспай пышақпен оңай бөлінген кезде дайын болып саналады. Желе банкаларға ыстық күйінде құйылады. Желе толығымен салқындаған кезде банкалар жабылады.