Алма қосылған тұт желеі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 1 литр шырын - 600 г қант үшін тұт пен қышқыл, мүмкін құлаған алманың тең үлесін алыңыз. Алмадан гүл шоқтары, сабақтары және құрт дақтары жойылады. Алмалар жуылады, қабығы мен өзегі кесектерге кесіледі, суға бату үшін үстіне су құйылады және жұмсақ болғанша қақпақ астында қайнатылады. Жуылған тұттың қабыршақтары алынып тасталады, ұсақталады, жартылай жұмсақ алмаға қосылады және жемістер жұмсаруы үшін қақпақтың астына одан әрі қайнатылады. Шырыны бар жемістер бассейннің үстіне ілінген тығыз қапшыққа ауыстырылады және ағып кетуге қалдырылады. Таза шырын кең ыдыста кішкене бөліктерде буландырылады, сонда оның көлемі үштен біріне азаяды. Қант бөліктерге бөлініп қосылады және шырын желе бастайтындай етіп үнемі араластыра отырып қайнатылады. Қайнаған желе банкалардың шетіне дейін толтырылады, дымқыл сүлгімен оралады, шеттері тез сүртіледі, қақпақтар тез бекітіледі, банкалар төңкеріліп, шүберекпен жабылады және салқындауға қалдырылады. Банкаларды қоймаға қоймас бұрын дымқыл шүберекпен сүртеді.