Апельсин джемі I1
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер
Сипаттамасы қант, 1 шай қасық лимон қышқылымен күніне екі рет. Үш күннен кейін апельсиндер кастрюльге салынып, бір литр сумен жабылады және қабығы оңай тесілуі үшін қақпақпен 1,5 сағаттай қайнатылады. Апельсиндер алынып тасталады, ішінара салқындағаннан кейін шеңберлерге, содан кейін жолақтарға кесіледі. Дәндер апельсин сорпасына салынады, 10 минут қайнатылады және шығарылады. Туралған апельсиндерді қайнатпаға салып, қайнатады, қантты бөліктерге бөліп, қантты еріту үшін араластырады. Содан кейін оны мезгіл-мезгіл араластыра отырып, джем қалыңдай бастағанға дейін қайнатады (шамамен 15 минут), қасық суда еріген лимон қышқылын қосып, джемнің дайындығын анықтайды. Қайнаған тосап банкалардың шетіне дейін құйылады, дымқыл сүлгімен оралады, шеттері тез сүртіледі, қақпақтар тез бекітіледі, банкалар төңкеріліп, шүберекпен жабылады және салқындауға қалдырылады. Банкаларды қоймаға қоймас бұрын дымқыл шүберекпен сүртеді.