Алма соусы қосылған көкжидек мармелады
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 1 кг көкжидек пен алма пюресі қоспасы үшін - 660 г қант және 2 г лимон қышқылы, жақсылап жуылған алмалар сабақтар мен гүл шоқтарын алып тастап, кішкене кесектерге кесіп, аздап су құйып, қақпақпен қайнатады. мезгіл-мезгіл араластыра отырып, төрттен бір сағат бойы. Содан кейін олар ет тартқыштан өткізіледі. Көкжидектерді сұрыптайды, шайып тастайды, кастрюльге илейді және үнемі араластыра отырып қайнатады, сонда олар қайнап, қабығы жұмсарады. Көкжидек пен алма соусын бір қайнату үшін өлшеп, көлемін шамамен үштен біріне азайту үшін 5 минут қайнатады, ал қанттың төрттен бір бөлігін қосады. Қоспа тағы 5 минут қайнатылады, қалған қант қайнатуды тоқтатпау үшін бөліктерге қосылады, ал пісірудің соңында қасық суда еріген лимон қышқылы қосылады. Қайнаған мармеладты дымқыл сүлгімен оралған банкалардың шетіне дейін толтырады, шеттерін тез сүртеді, қақпақтарды тез қатайтады, банкаларды төңкеріп, шүберекпен жауып, суығанша қалдырады. Банкаларды қоймаға қоймас бұрын дымқыл шүберекпен сүртеді.