Пектин қосылған шие джемі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер Тұқымсыз шиенің 1 кг үшін 700 г қант, 40 г пектин ұнтағы (1 пакет)
Сипаттамасы сүйектер. Бұл жағдайда ағып жатқан шырын жиналады. Ең нәзік құрылымды джемді алу үшін шиенің бір бөлігі сумен құйылады, қысқа уақыт қайнатылады, содан кейін сығылады. Бір қайнатуға ілінген шие бірнеше қасық сумен құйылады, тез қайнатылады және қайнатылады. Шамамен 10 минут қайнағаннан кейін қант ұнтағымен араластырылған пектин ұнтағын (40 г ұнтақтың 1 пакетіне 200 г ұнтақ) қосып, тағы 3 минут қайнатады. Содан кейін қанттың қалған бөлігі қайнатуды тоқтатпау үшін кішкене бөліктерге қосылады және джем желе бастағанша одан әрі қайнатылады. Алынған көбік пісірудің ең соңында саңылаулы қасықпен немесе ағаш қасықпен жиналады. Қайнаған джем құмыраның шетіне дейін толтырылады, дымқыл сүлгімен оралады, шеттері тез сүртіледі, қақпақтар тез бекітіледі, банкалар төңкеріліп, шүберекпен жабылады және салқындатылады. Банкаларды қоймаға қоймас бұрын дымқыл шүберекпен сүртеді.