Ақжидек джемі 1
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер 1 кг аршылған ақжидек үшін 550 г қант, 5 г лимон қышқылы, 40 г пектин ұнтағы (1 пакет) немесе 500 г пектин дәмдеуіштері өзімізде өндіріледі (246-бетті қараңыз) және 700 г қант
Сипаттамасы Пектин ұнтағымен джем дайындау піскен жемістер кесіледі. Ақжелкеннің бір бөлігі жемістерді сығуға арналған машинадан өткізіледі, ақжелкеннің қалған бөлігі қосылады және кең кастрюльде 5 минут қайнатылады. Содан кейін пектин ұнтағымен араластырылған қанттың белгіленген мөлшерінің 20% -ы құйылады және одан әрі үздіксіз араластыра отырып қайнатылады, осылайша ақжелкен жұмсарады және джем жеткілікті қалыңдайды. Қанттың қалған бөлігі қайнатуды тоқтатпау үшін бөліктерге бөлінеді және джем гельге айналғанша қайнатылады. Қайнаудың ең соңына дейін бір қасық суда ерітілген лимон қышқылын қосыңыз. D әдісі бойынша джемнің дайындығы анықталады. Қайнаған джем құмыраның шетіне дейін толтырылады, дымқыл сүлгімен оралады, шеттері тез сүртіледі, қақпақтар тез бекітіледі, банкалар төңкеріліп, шүберекпен жабылады және салқындатылады. Содан кейін банкалар дымқыл шүберекпен сүртіледі.