Құлпынайдан жасалған мармелад
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 1 кг құлпынай пюресі үшін 600 г қант, 40 г пектин ұнтағы (1 пакет), 2 - 3 г лимон қышқылы 600 г
Сипаттамасы Кішкене бөліктерде електен ағынды сумен шайыңыз, ұсақтаңыз және үнемі араластыра отырып қайнатыңыз. Құлпынай жемістерді сығуға арналған машинадан өткізіледі (Дәндердің бір бөлігі пюреге өтеді, бұл кемшілік емес). Пюре бір порцияға өлшенеді, үнемі араластыра отырып, оның көлемін үштен біріне азайту үшін төмен, кең кастрюльде қайнатылады. Содан кейін қанттың төрттен бір бөлігін қосып, 5 минут қайнатыңыз. Пектин ұнтағын 4 қасық қант ұнтағымен араластырады, жидектермен араластырады, қантты еріткеннен кейін қанттың қалған бөлігін қайнау үзілмейтіндей етіп біртіндеп қосып, әрі қарай қайнатады. Пісірудің соңында бір қасық суда ерітілген лимон қышқылы қосылады. Егер мармеладта көбік пайда болса, оны пісірудің соңында саңылаулы қасықпен немесе ағаш қасықпен жинайды. Қайнаған мармелад банкалардың шетіне дейін толтырылады, дымқыл сүлгімен оралады, шеттері тез сүртіледі, банкалар жабылады және төңкеріледі, шүберекпен жабылады және салқындатылады. Банкаларды қоймаға қоймас бұрын дымқыл шүберекпен сүртеді.