Қарлыған пюресі қосылған тәтті шие джемі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 750 г тұқымсыз тәтті шие үшін - 250 г қарлыған пюресі, 700 г қант Сабақтар мен гүл шоқтары қарлығаннан алынады, содан кейін жақсылап жуылады, аздап су құйылады және қақпақ астында жұмсақ болғанша қайнатылады. Жұмсақ қарлыған ет тартқыштан өткізіледі. Тәтті шие тұқымдардан арылып, жуылады, құрт бір сағат бойы тұз қосылған жылы суға малынған (1 литр суға 20 г тұз), сондықтан дернәсілдер шығады. Содан кейін оны шайып, кептіруге қалдырады, тұқымдарды алып тастайды, шие шырынын жинайды. Шиені бір қайнатуға іліп қояды, оған шие шырыны мен бірнеше қасық су қосып, 5 минут қайнатады. Содан кейін қанттың 1/4 бөлігі, қарлыған пюресі қосылады және тәтті шие жұмсаруы үшін одан әрі қайнатылады. Қалған қантты қайнату үзілмеуі үшін жұмсақ шиеге бірнеше бөлікке себіңіз де, кептеліс гельге айналуы үшін қатты қайнатыңыз. Қайнаған кезде пайда болған көбікті пісірудің ең соңында саңылаулы қасықпен немесе ағаш қасықпен жинайды. Қайнаған джем құмыраның шетіне дейін толтырылады, дымқыл сүлгімен оралады, шеттері тез сүртіледі, қақпақтар тез бекітіледі, банкалар төңкеріліп, шүберекпен жабылады және салқындатылады. Банкаларды қоймаға қоймас бұрын дымқыл шүберекпен сүртеді.