Ақжелкеннен жасалған тосап
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 1 кг аршылған 100 - 150 г қант үшін ақжелкенді жақсылап жуады, щеткалардан алып тастайды, өлшейді және кастрюльге ұсақтайды. Көлемі жартысына азаюы үшін оны үнемі араластыра отырып пісіріңіз. Содан кейін қант құйылады, тағы бірнеше минут қайнатылады, банкалардың шетіне қайнаған джем құйылады, дымқыл сүлгімен оралады, шеттері тез сүртіледі, қақпақтар тез бекітіледі, банкалар төңкеріледі, шүберекпен жабылады және салқындатылады. . Содан кейін банкалар дымқыл шүберекпен сүртіледі.