Құлпынай шырыны
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты15 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 1 кг пюре үшін шамамен 250 г қант пен жарты шай қасық лимон қышқылының құлпынайлары сұрыпталып, бірнеше суда жуылады, сабақтары мен ыдыстары алынып, кептіруге қалдырылады. Содан кейін оны ұсақ електен сүртіп, қант пен лимон қышқылымен жақсылап араластырып, банкаларға құяды. Көлемі 720 мл банкалар 15 минут ішінде 85С дейін қызады және осы температурада 20 минут зарарсыздандырылады. Содан кейін банкалар салқындатылады. Джусты кастрюльде 90С дейін қыздыруға болады, берілген температурада 5 минут ұсталады, содан кейін дымқыл сүлгімен оралған банкалар тез толтырылады, шеттері тез сүртіледі, қақпақтар тез бекітіледі, банкалар төңкеріліп, шүберекпен жабылады және салқындатылады. . Қолданар алдында шырын 1: 1 немесе 1: 2 қатынасында сумен немесе содамен сұйылтылады.